top of page

Eerste ‘Vice’ trailer suggereert grote kans op Oscar nominaties


De film over Dick Cheney, misschien wel de meest machtige vicepresident van de Verenigde Staten ooit, heeft een eerste trailer. Aan de hand van deze trailer verwacht ik dat deze film niet onopgemerkt zal blijven bij de Academy, onder andere door het onderwerp van de film en de sterrencast.

De film bevat veel bekende acteurs, ook al moet je wel even goed kijken voordat je ze herkent. Christian Bale staat er om bekend om ver te gaan voor een rol als het gaat om fysieke veranderingen. Voor de rol van Dick Cheney heeft hij er dan ook weer veel kilo’s aan gegeten. Daarnaast schitteren Amy Adams, Steve Carell, Sam Rochwell en Jesse Plemons in deze film van Adam McKay.

Christian Bale als Dick Cheney

McKay is ondertussen wel bekend bij de Academy; hij wist met zijn film ‘The Big Short’ een oscar mee naar huis te nemen voor best adapted screenplay. Bale en Carell speelden beiden in deze film. Bale kreeg tevens een Oscar nominatie voor zijn rol in ‘The Big Short’. Hij won deze dan niet, maar hij heeft al een beeldje thuis staan voor zijn rol in ‘The Fighter’.

Ook de rest van de cast heeft al wel eens bij de laatste vijf kanshebbers gezeten voor het prestigieuze beeldje. Sam Rockwell heeft er vorig jaar nog een gewonnen voor zijn bijrol in ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’. Steve Carell werd geëerd met een nominatie voor zijn rol in ‘Foxcatcher’ en Amy Adams is ondertussen bijna kind aan huis in The Dolby Theatre in Los Angeles, want zij staat inmiddels op 5 Oscar nominaties. Wie weet mag ze er eindelijk eentje mee naar huis nemen.

De eerste officieële trailer van 'Vice' (2018)

Daarnaast is het een typische Amerikaanse film waarin het verhaal van Dick Cheney als een van de meest prominente vicepresidenten van de VS wordt verteld. Binnen de twee minuten wordt kort opgesomd wat deze man allemaal in zijn leven heeft bereikt en hoe hij met zijn “symbolische” functie als vicepresident het land wil veranderen. Dat hij zit te onderhandelen met een machtige man als George W. Bush - die tegenover hem zit - lijkt haast bijzaak.

In de trailer verschijnt de tekst: “Discover the untold true story that changed the course of history forever.” Aan de hand van alleen deze zin al krijg je het idee dat deze man een van de machtigste personen op aarde moet zijn geweest, omdat hij het voor elkaar kreeg om dingen te veranderen in een van de machtigste landen op aarde.

Still uit de eerste officiële trailer van 'Vice'

Dat Cheney neergezet zal worden als een van de machtigste mensen van de VS blijkt ook wel uit de muziekkeuze onder de trailer. The Killers’ The Man is te horen waarin gezongen wordt “I’m the man, come round. Nothing can break, you can’t break me down.

Who’s the man? Het mag duidelijk zijn dat Cheney zo geportretteerd zal worden in deze film. Nu nog maar afwachten of de Academy de film ook zo hoog in het vaandel zal dragen.

Vice draait pas vanaf 28 februari in de Nederlandse bioscopen.


bottom of page